معاون شبکه بهداشت گناوه مطرح کرد؛
توسعه فعالیت مراکز تخصصی بازتوانی و ترک مواد مخدر در گناوه

28 خرداد 1396
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه بر لزوم توسعه فعالیت مراکز تخصصی بازتوانی، بازپروری و ترک مواد مخدر تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، مهندس علیرضا یوسفی اظهار داشت: کشور ایران در همسایگی کشورهای افغانستان و پاکستان قرار دارد و از طرفی در مسیر ترانزیت مواد مخدر از این کشور به اروپا است، همچنین مسایل فرهنگی و آموزشی، قشر جوان و هیجان‌طلب باعث شده است که اعتیاد به مواد مخدر از قبیل سنتی و صنعتی به‌طور روزافزون باعث مسایل و مشکلات متعدد بهداشتی، اجتماعی و خانوادگی برای قشر عظیمی از هم‌وطنان شود.
وی افزود: لزوم درمان و بازپروری افراد معتاد به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اقدامات در حیطه مبازره با مواد مخدر نقش بسزایی در ساماندهی و بهبود بهداشت فردی، روانی، اجتماعی و خانوادگی این بیماران دارد.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تصریح کرد: به همین منظور وجود مراکز تخصصی بازتوانی، بازپروری و ترک مواد مخدر تحت نظارت وزارت بهداشت و درمان و از طریق قانونی باعث کاهش جرائم مرتبط با مواد مخدر است.
مسئول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه نیز عنوان داشت: با توجه به روند روزافزون و خانمان‌سوز اعتیاد، درصورتی‌که یکی از اعضای خانواده گرفتار بیماری اعتیاد گردد، مراکز بازپروری و ترک اعتیاد اقداماتی در حمایت از فرد بیمار و خانواده وی انجام می‌دهند.
عظمت صیاد نیک اقدامات مراکز بازپروری و ترک اعتیاد را به‌صورت زیر بیان کرد: پذیرش و تشکیل پرونده شخصی به‌صورت کاملاً محرمانه با حفظ حریم خصوصی بیمار، مشاوره اولیه توسط پزشک و روانشناس برای مصرف نوع ماده مخدر، مدت‌زمان و عوارض جانبی مواد مصرفی، کیفیت زندگی، مشاوره اولیه برای شروع به درمان، توضیح و مشاوره در مورد عوارض داروهای مصرفی، مدت‌زمان مصرف و نحوه انتقال از دوره اعتیاد به زمان بدون اعتیاد (اصطلاح پاک نمودن) بیمار است.
وی ادامه داد: شروع دوز اولیه دارو (متادون یا پویرنورفین) در مراکز ترک اعتیاد و بررسی میزان اثربخشی و عوارض احتمالی جهت تنظیم دوز دارو، شروع جلسات مشاوره دوره‌ای و فشرده جهت آماده‌سازی ذهنی بیمار برای ادامه درمان، شروع جلسات مشاوره تلفنی و حضوری با خانواده بیمار و توضیحات در مورد علائم و تمایلات و نیازهای فرد ترک‌کننده، ادامه درمان با داروهای ترک‌کننده بر اساس سابقه بیمار و ایجاد فراموشی و انزجار از مصرف مواد مخدر از اقدامات مهم مراکز بازپروری و ترک اعتیاد است.
عظمت صیاد نیک افزود: نگهداری و پاک کردن بیمار به مدت طولانی، در صورت ایجاد لغزش انجام تست اعتیاد، بسته به تحمل بیمار و ادامه روند کاهش دارو تا قطع کامل و مشاوره‌های دوره‌ای برای نگهداری در دوره قطع مصرف دائم مواد از دیگر اقدامات مهم مراکز بازپروری و ترک اعتیاد است.
انتهای پیام/ م.ن 3080

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.گناوه     معاون.بهداشتی     مهندس.یوسفی     مواد.مخدر        

تاریخ بروز رسانی:   28 خرداد 1396

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >