مضرات استفاده از لوازم مشترک در آرایشگاه‌ها و پیرایشگاه‌ها/ اطمینان از شستن و ضدعفونی کردن وسایل اصلاح

23 امرداد 1396
با استفاده از لوازم شخصی هنگام مراجعه به آرایشگاه و پیرایشگاه‌ها سلامتی خود را تضمین کنیم.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: با استفاده از وسایل شخصی در آرایشگاه و پیرایشگاه سلامتی خود را حفظ و با استفاده نکردن از لوازم مشترک سلامتی خود را به خطر نیندازیم.
مهندس علیرضا یوسفی افزود: امروزه افراد زیادی به آرایشگاه‌های زنانه و پیرایشگاه‌های مردانه جهت خدمات زیبایی مراجعه می‌نمایند، اما اکثریت آن‌ها از خطراتی که در این مکان‌ها در کمین آن‌ها است اطلاع چندانی ندارند بنابراین چندان توجهی به بهداشت وسایل استفاده‌شده جهت اصلاحشان نمی‌کنند.
 وی ادامه داد: برخی با توجه به شیک و تمیز بودن مکان آرایشگاه ناخودآگاه به تمیزی و استریلیزه بودن وسایل اطمینان می‌کنند و درصورتی‌که در برخی مواقع این اطمینان کاذب است و متصدی آرایشگاه جهت جذب مشتری اقدام به زیبایی و تمیزی فضای کاری خود می‌کند ولی نسبت به بهداشت وسایل کم‌اهمیت است.
مسئول واحد کنترل و نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه نیز در این خصوص گفت: بیماری‌هایی که در آرایشگاه‌ها ممکن است انتقال یابند عبارت‌ند از بیماری‌های خونی مانند هپاتیت و ایدز، بیماری‌های پوستی مانند شوره سر، خارش‌ها و حساسیت‌های پوستی، جوش‌ها و بیماری‌های قارچی که مهم‌ترین آن قارچ کچلی است، بیماری‌های انگلی مانند شپش و همچنین بیماری‌های واگیرداری چون تراخم، کزاز و کچلی ناخن از مهم‌ترین این بیماری‌ها هستند.
امیرحسین شیرافکن افزود: تراخم بیماری واگیرداری است که از مهم‌ترین علل نابینایی‌های قابل‌پیشگیری است، منبع بیماری ترشحات چشم افراد مبتلا و یا لوازم آلوده‌شده به این ترشحات می‌باشد و از راه‌های انتقال آن می‌توان به وسایل آلوده از قبیل حوله، سرمه، ریمل، مدادهای آرایشی و همچنین انگشتان آلوده و مگس اشاره نمود.
وی ادامه داد: کزاز دیگر بیماری واگیرداری است که با بریدگی پوست و زخم‌های عمیق، سوختگی و گاز گرفتن، نیش زدن جانوران، زخم‌های مزمن پوست و عفونت‌های چشمی قابل‌انتقال است؛ باسیل عامل کزاز با گردوغبار به هوا برخاسته و در فضا پخش می‌شود.
این کارشناس تصریح کرد: کچلی ناخن نوعی بیماری عفونی است که ممکن است یک یا چند انگشت دست و یا پا را مبتلا سازد، در این بیماری ناخن‌ها به‌تدریج ضخیم، بی‌رنگ و شکننده می‌شوند و در زیر آن مواد پنیری شکل جمع شده و یا ناخن حالت گچی پیداکرده و از انگشت جدا می‌شود، پوست و ناخن آلوده افراد مبتلا باعث انتشار مستقیم عفونت می‌شود.
شیرافکن اظهار داشت: بیماری‌های فوق براثر استفاده مشترک از وسایل و لوازم آلوده انتقال می‌یابند، بنابراین هر شخص در مراجعه به آرایشگاه باید وسایلی چون شانه، برس، قیچی، پیش‌بند، موچین، دسته تیغ، ماشین اصلاح و ... را حتماٌ به همراه داشته باشند.
اطمینان از شستن و ضدعفونی کردن وسایل اصلاح
وی ادامه داد: البته برخی افراد وسایل خود را به آرایشگاه می‌برند و پس از استفاده آن را در کیف مخصوص در آرایشگاه بانام خودشان به امانت می‌گذارند که در مراجعات بعدی از آن استفاده نمایند، اما عیب این کار این است که متصدی آرایشگاه به دلیل اختصاصی بودن وسایل از شستن و ضدعفونی کردن آن اجتناب می‌نماید که عدم استریل بودن وسایل در مراجعات بعدی برای فرد مشکل‌ساز خواهد بود.
این کارشناس افزود: در برخی آرایشگاه‌ها حوله‌های افراد را باوجود داشتن رطوبت و بدون قرار دادن در پوشش مناسب مانند کیسه پلاستیکی بر روی یکدیگر قرار می‌دهند که باعث ایجاد قارچ و میکروب و انتقال آن‌ها به دیگر حوله‌ها می‌شود.

انتهای پیام/ م.ن 3080
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
مهندس.علیرضا.یوسفی     امیرحسین.شیرافکن     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   23 امرداد 1396

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >