29 شهريور 1396رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی در تهیه غذای نذری، احتمال افزایش مسمومیت غذایی در ماه محرم وجود دارد. مهندس عادل مقدس گفت: فرا رسیدن ماه محرم با پختن غذاهای نذری بهوسیله مردم همراه است و برای همین رعایت نکات بهداشتی در ماه محرم در حسینیهها، مساجد و تکایا بسیار ضروری است. وی با بیان اینکه احتمال بروز بیماریهای مرتبط با غذا بهویژه بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که بهصورت دستهجمعی غذا تهیه و توزیع میشود بیشتر است، گفت: در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی، مسمومیتهای غذایی در این اماکن شیوع گستردهتری خواهد داشت. وی با تأکید بر اینکه احتمال افزایش مسمومیت غذایی در ایام محرم وجود دارد گفت: اطمینان از سالم بودن مواد غذایی اولیه، لوازم و وسایل طبخ و توزیع مواد غذایی و همچنین سلامت کامل افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند بسیار مهم است و درصورتیکه به بهداشت فردی و بهداشت وسایل کار توجه نشود میتواند سبب بروز مسمومیتهای شدید غذایی در مصرفکنندگان شود. مراحل شستشوی بهداشتی سبزیها رعایت شود رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: اگر از سبزیخوردن و سالاد در نذورات استفاده میشود باید چهار مرحله سالمسازی شامل: شستشو، انگل زدایی، گندزدایی با مواد مجاز و شستشوی نهایی در مورد هر یک از سبزیها، میوهجات و صیفیجات رعایت شود. وی ادامه داد: هنگام توزیع غذا از دستکشهای یکبار مصرف استفاده شود و متولیان این امور با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت منطقه خود نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند. مهندس مقدس توصیه کرد: در زمان پخش نذورات در مساجد و حسینیهها از راه رفتن بر روی سفره جدا خودداری شود و حتیالامکان از سفرههای یکبار مصرف با عرض کم استفاده شود. این مقام مسئول در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با اشاره به لزوم استفاده از آب بهداشتی در تهیه غذا اظهار داشت: در مناطقی که به آب شبکه لولهکشی دسترسی ندارند برای اطمینان از بهداشتی بودن آب با خانههای بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت منطقه خود هماهنگ کنند تا برای تشخیص سلامت از آب نمونهبرداری شود. سنجش روغن و نمک مصرفی با دستگاههای پرتال وی با تأکید بر استفاده از مواد غذایی اولیه سالم و بهداشتی گفت: از روغنهای با ترانس زیر 10 و ترجیحاً زیر 5 برای طبخ غذا استفاده شود و حتماً از نمک یددار تصفیهشده و فراوردههای دامی با کشتار مجاز یا بستهبندیشده برای پخت غذا استفاده شود. وی اظهار داشت: بازرسین بهداشت محیط با دستگاههای پرتال تستر روغن و شوری سنج، وضعیت بهداشتی و میزان نمک و روغن را در محل طبخ اندازهگیری و موردسنجش قرار میدهند. کنترل کیفی آب و مواد غذایی با اعزام تیمهای بازرسی رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر افزود: ده نفر از نیروهای کاردان و کارشناس بهداشت محیط در دو نوبت صبح و عصر کار نظارت بهداشتی را بر عهده دارد و در طول ایام محرم با مراجعه به مساجد و تکایا ضمن توزیع پمفلت و اطلاعیههای بهداشتی و کنترل کیفی آب آشامیدنی و مواد غذایی از کلیه قسمتهای این اماکن بازدید و آموزشهای بهداشتی لازم به هیات امنا خواهند داد. وی گفت: علاوه بر مناطق شهری، تیمهای بازرسی بهداشت محیط با حضور در مناطق روستایی از آشپزخانههای حسینیهها و تکایا آن مناطق نیز بازدید کرده و ضمن آموزش اصول بهداشتی، نمونهبرداری از آب مصرفی آنجا را بهطور مستمر در دستور کار دارند. مهندس مقدس در خصوص موکبهای مستقر در سطح شهر نیز گفت: با توجه به گرمی هوا و اینکه بیشترین پذیرایی در موکبها از نوع نوشیدنیهایی از قبیل شربت و چای و مایعاتی ازایندست است، لازم است توجه ویژهای به بهداشت آب و یخ مصرفی داشته و آب و یخ سالم و بهداشتی استفاده شود. نظافت و رعایت اصول بهداشتی اولویت خدماترسانی به عزاداران رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با بیان اینکه نظافت در موکبها و رعایت اصول بهداشتی اولویت خدماترسانی به عزاداران حسینی باشد، ادامه داد: وجود سطل زباله در کنار موکبها برای جمعآوری ظروف استفادهشده الزامی است و عزاداران از انداختن ظروف در سطح خیابان جدا خودداری کنند. وی با تأکید بر رعایت اصول بهداشتی از هیات امنا حسینیهها و مساجد خواست: بر تهیه مواد غذایی اولیه بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دو ساعت غذا در ظروف یکبار مصرف و محیطهای غیر مسقف، رعایت نکات بهداشتی در زمان پختوپز مدنظر داشته باشند. انتهای پیام/ ح.ن 3050 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 29 شهريور 1396