مهندس احمد آخوندی در نشست هفتگی طرح تحول سلامت با تقدیر از مجموعه فعالیتها واحد بهداشت محیط گفت: طرح ویژه نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهرستان دیّر در ایام ماه مبارک رمضان با جدیت دنبال شد و فعالیتهای گستردهای از کلرسنجی و نظارت بر سلامت آب تا کشف محموله چند ده تنی رب گوجهفرنگی غیربهداشتی در بر داشت.
وی درباره اهم اقدامات بهداشت محیط در برنامه سلامت ماه مبارک رمضان، گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان، تعداد ۲۷۴ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس شامل زولبیا، بامیه، آش، حلیم، رستورانها و بیرونبرها توسط کارشناسان بهداشت محیط مورد بازدید قرار گرفت.
مهندس احمد آخوندی افزود: ۱۰ بازرس بهداشت محیط در قالب ۵ تیم نظارتی در ۲ شیفت صبح و عصر از نخستین روز ماه مبارک رمضان اقدامات ویژه نظارتی در سطح شهرستان انجام دادند که نتایج خوبی نیز به همراه داشت.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر بر سلامت مواد اولیه تهیه غذاها تأکید کرد و گفت: اینکه مواد اولیه تهیه غذاها از نظر مرغوبیت و سلامت چه وضعیتی داشته باشند، اهمیت زیادی دارد، لذا سلامت این مواد نیز مورد سنجش قرار گرفت و ۱۷۷ مورد از لحاظ عوامل محیطی و سلامت روغن، نمک و نیز از نظر بررسی آلودگی سطوح با تجهیزات پرتابل بازرسی و مورد سنجش قرار گرفتند.
وی ادامه داد: یکی از وظایف کارشناسان بهداشت محیط در مراکـز خدمات جامع سلامت، نظارت بر سلامت آب آشامیدنی از طریق کلرسنجی و PH سنجی آب شرب بهصورت روزانه است، که در این زمینه از ابتدای ماه رمضان تعداد هزار و 154 مورد از نظر کلر آزاد باقیمانده آب مورد سنجش قرار گرفت و ۸۲ نمونه نیز از نظر میکروبی و شیمیایی آب بررسی شد.
مهندس احمد آخوندی خاطرنشان کرد: سنجشها و بازدیدها در مراحل بعد از تهیه غذا نیز ادامه دارد بنابراین ۹۱ مورد نمونهبرداری مواد غذایی از سطح عرضه را در برنامه داشتیم.
وی گفت: بنا بر بازرسیها، 64 هزار و 47 کیلوگرم، مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی پس از کشف، از چرخه مصرف خارج و معدوم شد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به همکاریهای بین بخشی گفت: تعداد ۲۵ بازدید مشترک با ادارات و دستگاههای ذیربط از جمله ادارات تعزیرات حکومتی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، نیروی انتظامی و شبکه دامپزشکی داشتهایم.
مهندس احمد آخوندی با تأکید بر برخورد قانونی با متخلفین بهداشتی گفت: ۸ مورد از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی متخلف که اصول و مقررات بهداشتی را رعایت نمیکردند به مراجع قضایی معرفیشده که پس از طی مراحل قانونی، ۳ مرکز در شهرهای دیّر و آبدان تعطیل شد.
وی تصریح کرد: با توجه به امکان اطلاعرسانی تخلفات از سوی مردم، شهروندان میتوانند در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مراتب را به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش دهند.
انتهای پیام/ ح.ن ۳۰۵۰