ناهید حاجیزاده افزود: تخممرغ نهتنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل بلکه عنصر جداییناپذیر برای تهیه بسیاری از غذاهاست و با دارا بودن 9 اسیدآمینه ضروری دارای بالاترین کیفیت پروتئینی بوده و علاوه بر آن حاوی مقادیر قابلتوجهی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است.
وی اظهار کرد: تخممرغ یکی از معدود غذاهای شناختهشده در طبیعت است که میتواند نیازهای بدن را بهطور متعادل تامین نموده و عمدهترین ویژگی تخممرغ وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی موجود در سفیده(60% پروتئین تخممرغ)و زرده (40% درصد پروتئین تخممرغ) و ترکیبات مهم دیگر آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی در حدود 76 کیلوکالری است.
حاجیزاده بیان داشت: مصرف تخممرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و تمامی بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود و مصرف یک تخممرغ در روز در این افراد بلامانع بوده و در برخی موارد توصیه اضافهتر هم ممکن است صورت گیرد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: مصرف تخممرغ از 8 ماهگی در کودکان توصیه میشود و تا یکسالگی مصرف 1 زرده کامل یک روز در میان و از 2 سالگی به بالا یک تخممرغ در روز مناسب است.
وی تصریح کرد: پروتئین تخممرغ از چنان کیفیت بالایی برخوردار است که از آن بهعنوان استانداردی برای مقایسه با سایر پروتئینها استفاده میکنند.
ناهید حاجیزاده بیان کرد: با آغاز سال تحصیلی تمامی کارشناسان تغذیه، مراقبین سلامت و بهورزان در مدارس تحت پوشش خود در خصوص ارزش غذایی تخممرغ مطالبی را بیان کرده و مراسم نمادین روز جهانی تخممرغ را با همکاری اولیای مدارس، دانش آموزان و والدین برگزار میکنند.
انتهای پیام/ س.غ-3030
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN