به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، مهندس حسن فخرایی بیان داشت: در راستای اجرای قانون ماده 13 مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و به منظور جلوگیری از عرضه قرص برنج در عطاریها، بازرسین بهداشت محیط در قالب 20 بازرس و 18 اکیپ نظارتی از عطاریها بازدید کردند.
وی افزود: خاصیت سمی قرص برنج یا فسفید آلومینیوم به علت آزاد شدن گازهای سمی در هنگام ترکیب آن با آب یا رطوبت موجود در هواست و این گاز بهاندازهای سمی است که استنشاق بوی آن نیز میتواند ایجاد مسمومیت کند و فرد مسموم باید سریعاً به مراکز درمانی انتقال داده شود.
این مقام مسئول اظهار داشت: در صورتی که این قرص بلعیده شود، فرد دچار علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، احساس فشار روی قفسه سینه، سردرد، لرزش، دوبینی، ضعف عضلانی، اختلالات قلبی و عروقی و درنهایت شوک، نارسایی قلبی، آسیب کبدی و کلیوی، تشنج و نهایتاً کما و مرگ میشود.
رییس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: آگاهسازی مردم از عواقب دردناک و غیرقابلاجتناب این قرص، مؤثرترین راه برای کاهش تلفات ناشی از مصرف آن است که در این راستا به منظور اطلاعرسانی و جلوگیری از فروش قرص برنج اطلاعیه بهداشتی در این خصوص تهیه و در بین عطاریها جهت نصب در محل کسب توزیع شد.
رییس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر با بیان اینکه شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، موضوع را به سامانه تلفنی رسیدگی شکایات وزارت بهداشت به شماره ۱۹۰ اطلاع دهند اظهار داشت: مرکز بهداشت شهرستان بوشهر در صورت مواجهه با این تخلف در عطاریها، اقدامات لازم را انجام و با خاطی بر اساس قانون برخورد خواهد کرد.
انتهای پیام/ ا.س-3000
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI