مهندس حسن فخرایی افزود: بیش از نیمی از آسیب دیدگان در هنگام آتشبازی دچار آسیب شدهاند که جراحت دستوپا بیشترین میزان آسیبها را به خود اختصاص میدهد.
وی بابیان اینکه هرسال مصادف با چهارشنبه آخر سال شاهد بعضی از اتفاقات در جامعه هستیم که گاها منجر به نقص عضو یا مرگ افراد میشود تصریح کرد: استفاده از مواد آتشبازي هرگز ايمن نبوده و حتي درصورتیکه کاملاً مراقبت صورت گيرد حوادث نهتنها ممکن است براي کساني که از آن استفاده ميکنند به وجود آید بلکه براي کساني که اين مواد را درست ميکنند نيز حوادث در کمین آنها است.
رییس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اضافه کرد: از آسیبهای شایع در مراسم چهارشنبهسوری میتوان آسیب دستوپا را نام برد. همچنین شدیدترین آسیبها نیز مربوط بهصورت و چشم است که درمان آسیبهای چشمی بسیار طولانی بوده و ممکن است حتی تا ماهها و سالهای بعد ادامه یابد و منجر به تخلیه چشم و یا نابینایی شود.
مهندس فخرایی تاکید کرد با رعايت نکات ايمني زير هم از شادي جشن ديرينه چهارشنبهسوری لذت ببريم و هم از خطرات احتمالي آن اجتناب کنيم.
۱- از آتش زدن لاستيک، هيزم، کارتن خالي و امثال اينها چه در واحدهاي مسکوني و چه در معابر، کوچه و خيابان خودداري کنیم.
۲- کبريت و مواد آتشزا را از دسترس کودکان دور نگه داريم.
۳- از پارک اتومبيل در کوچهها و معابر تنگ خودداري کنيم چرا که آتشبازی در نزديکي وسايل نقليه که حامل بنزين و مواد سوختي هستند در صورت کمترين نشت و حتي در شرايط عادي اين وسايل را تبدیل به بمبي میکند که چاشني انفجار آن کشيده شده است.
۴- حتیالامکان درب محلهایی مانند انبارداري، زيرزمين، بالکن ، پشتبام و ... را که ممکن است فرزندتان ترقهها و مواد محترقه و منفجره را در اين محلها نگهداری کنند قفل کرده و از رفتوآمد فرزندان خود به اين مکانها ممانعت کرده و اين محلها را روزانه موردبررسی و تفحص قرار دهيم.
۵- از ريختن مواد سريع الاشتعال مانند نفت، بنزين و برای چاشنی از الکل بر روي آتش جدا خودداري کنيم.
۶- از قرار دادن ظروف تحتفشار ازجمله کپسول ، اسپري ، حشرهکشها و ... بر روي آتش جداً خودداري کنيم .
۷- از پرتاب فشفشه و موشک بر روي شاخه درختها، پشتبام و بالکن منازل خودداري کنيم.
۸- وجود يک کپسول خاموشکننده آتشنشانی پودري در نزديک محوطه آتش ضروري است.
۹- هیچگاه مواد آتشبازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشهای یا فلزی قرار نداده و استفاده نکنیم زیرا در صورت انفجار ذرات آن به اطراف پرتابشده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.
۱۰-از برپايي آتش در معابر باريك و در نزديكي پستهاي برق يا ايستگاههاي تقليل فشار گاز و پاركينگهاي عمومي پرهيز کنیم.
۱۱-در صورت بروز هرگونه حريق و یا حادثه ضمن حفظ خونسردي سريعا افراد مسن و کودکان و ديگر افراد را از محل حريق بهجای امن انتقال دهیم.
۱۲-در صورت بروز هرگونه حريق و يا حادثه ضمن حفظ خونسردي در اسرع وقت با تلفن ۱۲۵ با ستاد فرماندهي سازمان آتشنشانی تماس گرفته و مراتب را با ذکر نوع حادثه و نشاني دقيق اطلاع دهيم و در صورت آسیب دیدن فرد یا افراد با ۱۱۵ تماس گرفته شود.
انتهای پیام/ ا.س- ۳۰۰۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان