به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر عبدالمحمد خواجهئیان در این خصوص اظهار داشت: با توجه به اینکه اختلالات روانپزشکی شیوع و بار قابلملاحظهای در بین بیماریهای طبی دارند، دومین پیمایش ملی سلامت روان در بوشهر و همزمان در سایر نقاط کشور شروع شد.
وی بابیان اینکه در بین بیماریهای مختلف از بین 10 عامل اصلی ایجاد ناتوانی، پنج عامل آن مربوط به اختلالات روانپزشکی میباشند افزود: پیمایش اول سلامت روان در سال 1390 انجام گرفت و نشان داد 26 درصد مردم در یک سال گذشته به یک یا چند نوع اختلال مبتلا بودند.
این مقام مسئول بهداشتی ارزیابی شیوع استرس، اضطراب، وسواس، افسردگی و فشارهای زندگی در گروههای سنی 15 تا 64 ساله کل کشور را از اهداف این پیمایش عنوان کرد و گفت: با انجام این کار همچنین تعیین روش و میزان استفاده مردم و بیماران از خدمات بهداشتی درمانی، بررسی مقدار هزینههای تحمیلشده به مردم برای درمان مشکلات اعصاب و روان و تعیین میزان استفاده از خدمات سلامت روان مشخص میشود.
دکتر خواجهئیان اظهار کرد: با انجام این مطالعه، تصویر روشنی از تقاضای جامعه برای خدمات سلامت، شیوه اقدام مردم برای یافتن پاسخ به این تقاضا، شیوه پاسخگویی نظام ارائه خدمات به تقاضای جامعه و تناسب بار مالی تحمیلشده به خانوادهها با درآمد آنها مشخص میشود.
وی تصریح کرد: این پیمایش توسط دو پرسشگر خانم همراه با کارت شناسایی عکسدار و ممهور به مهر دانشگاه علوم پزشکی در مناطق شهری و روستایی استان در حال اجرا و تا 20 اسفندماه ادامه خواهد یافت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: این مطالعه توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشگاههای علوم پزشکی در کل کشور انجام میگیرد.
انتهای پیام/ م.ب 2020
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید