آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری در دیدار وزیر بهداشت در مصلای نماز جمعه بوشهر اظهار کرد: امیدواریم با تدوین نقشه علمی جامع بتوان در یک افق ۸ ساله مشکلات حوزه سلامت در سطح کشور را شناسایی و مدیریت کرد و سلامت عمومی را ارتقا داد.
وی افزود: بوشهر به دلیل تعاملات بینالمللی دارای تاریخ پرشکوهی در حوزه بهداشت و درمان است و موزه بهداشت و درمان بوشهر، فعال است که در زمینه تجهیزات پزشکی و شناخت بیماریها کارهای خوبی از تمدن سیراف تاکنون انجامشده اما در شرایط کنونی، استان بوشهر نیازمندیهایی در حوزه سلامت دارد که نیازمند توجه ویژه است.
وی ادامه داد: رتبه بوشهر در تولید درآمد و ثروت ملی، اول است اما سهم استان در همه امور از جمله حوزه سلامت، مناسب نیست و مردم برای دریافت برخی خدمات درمانی، باید به استانهای همجوار مراجعه کنند. در استان بوشهر دستگاههای اجرایی زیادی از جمله وزارت نفت، رفاه، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی ذینفع هستند که میتوان از ظرفیت آنها برای توسعه خدمات و مراکز بهداشتی و درمانی، استفاده کرد.
بوشهر در دوران قبل از انقلاب و دفاع مقدس، الگوی مقاومت بوده است
وزیر بهداشت نیز در این دیدار با بیان اینکه بوشهر در دوران قبل از انقلاب و دفاع مقدس، الگوی مقاومت بوده است، گفت: بوشهر علیرغم استعدادهای فراوان از جمله دریا و منابع عظیم خدادادی، محرومیتهایی در بخشهای مختلف دارد و هدف ما نیز محرومیتزدایی و تحقق عدالت است. در همین زمینه طرح عدالت و تعالی نظام سلامت در وزارت بهداشت تهیه و تصویبشده تا شاهد تحقق عدالت و تعالی سلامت در همه ابعاد باشیم.
دکتر عیناللهی خاطرنشان کرد: در شرایط کرونا، کشورهای دنیا برای رسیدگی به مردم با یکدیگر در حال رقابت هستند اما کرونا، واقعیتهای کشورها را نمایان ساخت. شاید تا قبل از این، برخی آمریکا و کشورهای اروپایی را قدرتهای جهانی میدانستند اما کرونا ثابت کرد که قدرت اصلی مربوط به مردم است. در آمریکا حدود ۶۰ درصد از مردم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و با دولت آمریکا، همراهی زیادی نداشتهاند اما در ایران شاهد حمایت و همراهی مردم برای ارتقای سلامت، کنترل کرونا و پوشش واکسیناسیون بودیم. اُمیکرون در ایران برخلاف خیلی از کشورها، تلفات بالایی نداشته و این نشان میدهد که هر حرکتی که خواستگاه مردمی داشته باشد، به موفقیت میرسد.
وی تاکید کرد: یکی از اولویتهای مهم و اساسی وزارت بهداشت در شرایط کنونی، تحقق سیاستهای جمعیتی در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری است که در این زمینه، قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت تشکیلشده است، این قرارگاه باید در دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل شود. کنترل جمعیت یکی از صدمات سالهای اخیر بوده که عوامل خارجی هم در این زمینه نقش داشتهاند و کاهش رشد جمعیت، از هر تهدیدی برای کشور بزرگتر است و باید خدمات تشویقی و تبلیغی از جمله زایمان رایگان و حمایت از زوجهای نابارور بهطور گسترده ارائه شود. فرزند آوری موجب تحکیم و نشاط خانوادهها میشود و خیلی از طلاقها به دلیل عدم وجود فرزند است.
وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نامناسب شبکه بهداشت و درمان کشور، بر لزوم تقویت شبکه بهداشت کشور تاکید کرد و گفت: در کرونا ثابت شد که بهداشت و پیشگیری مقدم بر درمان است و اگر سیستم مراقبتی، بهورزان و مراکز بهداشتی تقویت شوند از بروز بسیاری از بیماریها، پیشگیری میشود.
دکتر عیناللهی ادامه داد: استان بوشهر دارای ظرفیتهای عظیمی از جمله دریا و گیاهان ارزشمند و کاربردی آن در داروسازی است. یکی از اولویتهای وزارت بهداشت در دوره کنونی نیز آمایش سرزمینی و ماموریت گرایی هر دانشگاه است. باید از منابع طبیعی و خدادادی حداکثر استفاده را کرد. بسیاری از شرکتها و مجموعههای داخلی آماده سرمایهگذاری در استان بوشهر هستند که این نهتنها برای استان بلکه برای کشور، حائز اهمیت است.
انتهای پیام/
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید