دکتر مهوش رنجبر در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: افزایش ناگهانی تناوب دفع و تغییر قوام مدفوع (مدفوع شل یا آبکی) که ممکن است با درد شکمی و دلپیچه و یا تب همراه باشد از علائم و نشانههای اسهال است.
دکتر رنجبر خاطرنشان کرد: روش مایع درمانی خوراکی (ORT) در مقایسه با مایع درمانی وریدی مؤثرتر، ایمنتر و کمهزینهتر بوده و با درد کمتری همراه است و هدف استفاده از مایع درمانی خوراکی، رفع کمآبی کودک به دنبال دفع زیاد مایع از طریق مدفوع یا استفراغ است.
وی همچنین تصریح کرد: سن، سوءتغذیه یا ضعف سیستم ایمنی و محیط از عوامل مستعد کننده اسهال در کودکان میباشند و کودکان کوچکتر بیشتر مستعد اسهال هستند و شدت اسهال در آنها بیشتر است.
پزشک عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: سیستم ایمنی شیرخواران به دلیل عدم تماس با عوامل بیماریزای متعدد از آنتیبادیهای اکتسابی بهاندازه کافی برخوردار نیست.
دکتر رنجبر بیان کرد: مایع درمانی خوراکی با محلول ORS جهت جایگزینی مایع و الکترولیت پس از هر بار دفع و استفراغ ضرورت دارد.
وی بابیان اینکه، استفراغ مانع از مایع درمانی نمیشود، گفت: در صورت استفراغ محلول خوراکی به مقدار کم و مکرر به کودک خورانده میشود (۱ تا ۲ قاشق چایخوری هر ۵ تا ۱۰ دقیقه) بهطور متناوب همراه با مایعات دارای سدیم کم مثل آب، شیر مادر به کودک بدهید.
رنجبر تأکید کرد: پس از مایع درمانی در اولین فرصت رژیم معمولی برحسب تحمل کودک شروع شود، زیرا دادن بهموقع غذای طبیعی میتواند تعداد دفعات مدفوع و اتلاف وزن را کاسته و طول مدت بیماری را کوتاه سازد.
دکتر مهوش رنجبر در خصوص علائم هشداردهنده اسهال گفت: والدین در صورت بروز و مشاهده هر یک از این موارد در کودکان (سن کمتر از ۶ ماه، تب، اسهال دارای خون، تشدید اسهال، تشدید استفراغ، دلدرد و علائم کمآبی شامل خشکی مخاط پوششی، رنگپریدگی و سردی پوست، کاهش برون ده ادراری، نبض و تنفس بالا) به پزشک مراجعه نمایند.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید