به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بنفشه مشتونی افزود: داشتن بیش از یک فرزند باعث میشود که کودک، نبود والدین را، باوجود خواهر و برادر تا حد زیادی جبران کند؛ همچنین این کودکان دائماً نگران نبودن پدر و مادر خود نیستند.
وی بابیان اینکه تکفرزندها ممکن است به دلیل خودمحوری، سختتر با دیگران ارتباط برقرار کرده و یا دوست پیدا کنند افزود: تکفرزندی گاهی منجر به توقعات غیرمنطقی در والدین میشود که در والدین چند فرزندی دیده نمیشود؛ زیرا که کل عشق و آرزو و امید والدین در وجود یک فرزند جمع میشود.
تکفرزندی باعث کاهش ضریب هوشی جامعه میشود!
این کارشناس جمعیت بابیان اینکه تکفرزندی پدیدهای است که با صنعتی شدن جوامع امکان رخداد آن افزایش مییابد اظهار داشت: مطالعات کشوری نشان میدهد که در خانمهای برخوردارِ از تحصیلات دانشگاهی، احتمال تکفرزندی نزدیک به ده برابر خانمهایی است که از تحصیلات برخوردار نیستند.
بنفشه مشتونی ادامه داد: گسترش این امر ممکن است سبب شود که در آیندهای نهچندان دور، سهمِ کودکانِ با ضریب هوشی بالا در جامعه کمتر شود و بهتدریج میانگین ضریب هوشی جامعه رو به کاهش رود.
وی گفت: در خانوارهایی که بیشتر از یک بچه دارند، بچهها خیلی در حرکات و رفتارها و یا حتی مشاجره بین والدین درگیر میشوند، اما در خانههای تکفرزند، هیچچیزی نشنیده یا ندیده باقی نمیماند.
کارشناس جمعیت و باروری سالم معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پایان توصیه کرد: خانوادهها از داشتن فقط یک فرزند خودداری نموده و برنامهریزی مناسب برای داشتن فرزندان بیشتر داشته باشند.
انتهای پیام/ م.ب 2020
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید