به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان، ماریا خویشدوست در نشست ثبت وقایع حیاتی با اشاره به اینکه با توجه به کاهش موالید و افزایش فوتی هادشتستان شرایط خوبی ندارد گفت: این موارد قطعاً هرم جمعیتی شهرستان دشتستان را تغییر خواهد داد.
وی افزود: در سال گذشته سه هزار و ۶۱۹ مورد موالید و هزار و ۷۷۷ مورد فوتی در دشتستان ثبت شده است، ولی شرایط کرونا نیز مهم بود چون ۶۲۲ مورد فوت کرونایی داشتیم.
خویشدوست اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد که 46.8 درصد فوتیهای شهرستان مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی میباشد که در حدود ۸۳۲ مورد مرگ است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان از آمار بالای افراد دیابتی و مبتلا به فشارخون در شهرستان خبر داد و گفت: متاسفانه در بحث بیماری دیابت و بیماری فشارخون دشتستان در سطح استان بوشهر وضعیت خوبی ندارد و میانگین استان در بیماری دیابت ۱۲ درصد ولی در دشتستان ۲۳ درصد دیابت دارند.
وی در خصوص مرده زایی و مرگ کودک افزود: در خصوص مرده زایی نسبت به سال ۹۹ کاهش داشتهایم، اما متاسفانه مرگ نوزادی آمار بالایی بود که از ۲۸ مورد در سال ۹۹ به ۴۰ مورد در سال ۱۴۰۰ رسیدیم.
خویشدوست بیان کرد: بیمارستان شهید گنجی و بیمارستان مهر به صورت جدی در این خصوص ورود کنند تا در سال ۱۴۰۱ در مرگ نوزادی کاهش داشته باشیم.
وی به آمار فوتیهای ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: در سال جاری، ۲۹۰ مورد فوتی داشتیم که انشاءالله این آمار کمتر شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان تاکید کرد: یکی از موارد مهمی که باید ورود کنیم که نیاز به دستور فرماندار داریم بحث خودکشی است؛ در سال گذشته چندین مورد خودکشی با علل مختلف داشتهایم که بعضی از موارد آن با قرص برنج اتفاق افتاده است که لازم است در این زمینه اقدامات اساسی توسط سازمانهای ناظر انجام شود.
خویشدوست در ادامه بیان داشت: قانون است که فروش قرص برنج در سم فروشیها باید ممنوع باشد ولی متاسفانه مردم به این قرص دسترسی دارند و این تنها خودکشی است که هیچ شانسی برای نجات بیمار وجود ندارد.
وی از فرماندار درخواست کرد: افرادی که به فروش قرص برنج اقدام میکنند محاکمه و شرایط سختی را قوه قضاییه برای این افراد در نظر بگیرد.
رئیس بیمارستان مهر برازجان نیز گفت: در بیمارستان مهر سال ۱۴۰۰ مجموعاً هزار و ۸۵۳ مورد تولد صورت گرفته که تعداد ۹۵۶ مورد زایمان طبیعی و ۸۹۷ مورد سزارین بوده که از این تعداد ۱۴ مورد مرده زایی داشتهایم.
حمیدرضا سیاسی نژاد اظهار کرد: تنها چالش ما اتباع خارجی است که احراز هویت آنها برای ما سخت است و نیاز است کارهایی صورت گیرد تا بتوانیم برای آنها گواهی تولد صادر کنیم.
مسئول زایشگاه بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان نیز گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود هزار و ۲۴۹ مورد مجموع زایمانهای این بیمارستان بوده که حدود ۷۶۲ مورد زایمان طبیعی و ۴۹۷ مورد سزارین داشتهایم.
سکینه کفایی اظهار کرد: حدود 76.8 درصد زایمانها خانمهای ایرانی و 23.15 درصد اتباع خارجی بوده و حدود ۵۱ درصد پسرزایی و حدود 48.9 درصد دخترزایی داشتهایم.
وی افزود: گواهی ولادتها بروز صادر میشود و دو بار در هفته مأمور ثبت و احوال این اطلاعات را به اداره ثبت احوال تحویل میدهد.
کفایی با اشاره به بزرگترین چالش ثبت وقایع حیاتی در بیمارستان گفت: بزرگترین چالش ما اتباع خارجی است؛ زمانی که برای زایمان حضور مییابند هیچ کارت هویتی همراه ندارند و برای صدور گواهی ولادت برای آنها مشکل داریم و سالها بعد برای گواهی ولادت مراجعه میکنند.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید