امید کازرونیان در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: در سن بلوغ نوجوان شرایط و تغییرات متفاوتی را تجربه میکند و از مرحله کودکی وارد مرحله بزرگسالی میگردد که این مسئله نوجوان را آسیبپذیر میکند و والدین باید توجه کافی را در این دوران داشته باشند.
کازرونیان همچنین اظهار کرد: در این دوران نوجوان کنجکاو میگردد که بعضی رفتارها را انجام دهد و تجربه کند که والدین و مربیان باید عواقب رفتارهای پرخطر را برای نوجوان تشریح کنند.
وی تصریح کرد: در این دوران نوجوان علاقه و گرایش بیشتری دارد که زمان واوقات زیادی را با دوستان خود سپری کند که این مستلزم نظارت والدین بر دوستان نوجوان است.
کارشناس مسئول واحد سلامت روان شبکه بهداشت و درمان دشتستان با اشاره به اینکه ممکن است نوجوان به خاطر تغییرات هورمونی دچار تنش ، اضطراب و تغییرات خلقی شود، گفت: احتمال دارد نوجوان برای رهایی از این موارد به مصرف مواد مخدر روی آورد.
کازرونیان گفت: نوجوان در دوران بلوغ دوست دارد که به اطرافیان خود نشان دهد که وارد دنیای بزرگسالان شده است، اگر والدین به این حس نوجوان احترام گذاشته و او را بپذیرند، باعث رشد و احساس مقبولیت نوجوان میشوند و اگر او را نپذیرند نوجوان ممکن است دست به رفتار جبرانی زده و به مصرف دخانیات و مواد روی آورد.
وی تأکید کرد: اگر نوجوان در برقراری ارتباط اجتماعی توانایی و مهارت لازم را نداشته باشد، ممکن است برای رهایی از تنهایی به مصرف مواد روی آورد.
این کارشناس سلامت روان افزود: خانواده که قرار است محل امن و آرامش افراد باشد، درصورتیکه نتواند به وظیفه خود عمل کند و تنشها و تلاطمها را مدیریت نماید، افراد در این خانوادهها نسبت به خطر اعتیاد آسیبپذیر هستند.
کازرونیان بیان کرد: از راهکارهای مهم پیشگیری از اعتیاد، افزایش دانش افراد در این زمینه و خطرات مصرف و آموزش مهارتهای زندگی از قبیل خودآگاهی، حل مسئله، مدیریت خشم و استرس، ارتباط مؤثر را میتوان نام برد.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید