کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان:
نیاز روزانه زنان باردار و شیرده به ید بیشتر از سایر افراد است /ذخیره طولانی‌مدت نمک یددار باعث کاهش محتوایید آن می‌شود

1 شهريور 1402
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: نیاز روزانه زنان باردار و شیرده به ید بیشتر از سایر افراد است.

پریوش بهادری در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان افزود: هر نصف قاشق چای خوری نمک ید دار، حدود ۱۴۰ میکروگرم ید دارد و نیاز روزانه بزرگ‌سالان به ید حدود ۱۵۰ میکروگرم است درحالی‌که نیاز روزانه زنان باردار و شیرده به ید بیشتر و به ترتیب ۲۲۰ و ۲۹۰ میکروگرم است.
بهادری با اشاره به نمک ید دار گفت: نمک ید دار تصفیه شده در واقع نمکی هست که ناخالصی‌های آن از جمله فلزات سنگین و سن و ماسه از آن پاک‌سازی‌شده است و به آن ید اضافه گردیده است.
وی همچنین بیان کرد: نمک دریا تصفیه نشده و حاوی این ناخالصی‌ها است و به آن ید نیز اضافه نشده است و به دلیل اینکه نمک دریا حاوی ید کافی نیست، با مصرف این نمک خطر کمبود ید افراد جامعه را تهدید می‌کند.
بهادری تأکید کرد: مصرف مداوم ناخالصی‌های موجود در نمک دریا برای سلامت مضر است و منجر به برخی بیماری‌ها و حتی کاهش جذب برخی ریزمغذی‌ها مثل آهن می‌گردد.
وی بابیان اینکه نگهداری و ذخیره طولانی نمک ید دار می‌تواند موجب کاهش محتوای ید آن گردد، به خانواده‌ها کرد: باید به میزان مورد نیاز نمک ید دار خریداری نمود و نگهداری آن برای مدت بیش از ۶ ماه و حداکثر بیش از ۱ سال توصیه نمی‌شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص شرایط نگهداری نمک یددار توصیه کرد: برای حفظ محتوای ید در نمک باید آن را به دور از نور و رطوبت و هوا نگه داشت و ظروفی که نمک ید دار در آن‌ها نگهداری می‌شود نباید نور را از خود عبور دهند و باید از ظروف با رنگ تیره که نور را عبور نمی‌دهند استفاده نمود.
بهادری اظهار کرد: بسته‌بندی‌های نمک یددار به صورتی طراحی شده‌اند که نور را از خود عبور نمی‌دهند و لذا می‌توان درصورتی‌که ظروف مناسب در دسترس نیست از همان بسته‌بندی اولیه برای نگهداری نمک یددار استفاده نمود.
 وی تصریح کرد: همچنین درب ظروف نگهداری نمک ید دار نیز باید بسته باشند، چرا که قرار داشتن نمک ید دار در معرض هوا موجب تبخیر ید و کاهش محتوای ید نمک می‌گردد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تأکید کرد: حرارت نیز سبب از بین رفتن محتوای ید نمک‌های ید دار می‌شود و لذا نمک ید دار را می‌بایست در انتهای پخت به غذاها اضافه نمود.
انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
نمک.یددار     پریوش.بهادری     فرهنگ.سلامت     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   1 شهريور 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >