20 شهريور 1402کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: اضافهوزن و چاقی با افزایش ریسک افسردگی همراه است و کاهش وزن سبب کاهش ابتلا و بهبود در فرد مبتلا میشود. به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، فاطمه مرادی گفت: مطالعات نشان دادهاند که احتمال ابتلا به افسردگی در افراد چاق، ۲۵ درصد بیشتر از افرادی است که چاق نیستند. این کارشناس اظهار داشت: برنامه غذایی متشکل از غلات تصفیهشده، شیرینیها، غذاهای چرب و سرخشده، چربی ترانس، گوشت قرمز، گوشتهای پروسه شده و لبنیات پرچرب با ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد وی افزود: رژیم سرشار از میوه و سبزیهای تازه، غلات کامل، روغنزیتون، لبنیات کمچرب و آنتیاکسیدانها با ابتلا به افسردگی ارتباط معکوس دارد. کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر خاطرنشان کرد: دریافت منابع غذایی حاوی امگا ۳ مثل گردو، روغن کانولا، بذر کتان و دانه چیا ریسک افسردگی را کاهش میدهد. این کارشناس گفت: زعفران ضدافسردگی است و استفاده ۳۰ میلیگرم زعفران در روز باعث بهبود افسردگی میشود. مرادی اظهار داشت: املاح سلنیوم در سلامت روان نقش دارد و منابع غذایی سلنیوم شامل مغزها و دانهها، غلات کامل، حبوبات و غذاهای دریایی و گوشتهاست. این کارشناس نتیجه کمبود تریپتوفان ها را افسردگی دانست و بیان داشت: منابع غذایی تریپتوفان شامل بوقلمون، مرغ، لوبیا، تخممرغ، پنیر چدار و سویاست. مرادی گفت: ورزش منظم ریسک افسردگی را کاهش داده و حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت ورزشی توصیه میشود و خواب کافی نیز میتواند سبب کاهش افسردگی شود. انتهای پیام/ ح.گ ۳۰۰۱ آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
تاریخ بروز رسانی: 20 شهريور 1402