در یک ماه گذشته؛
چهار هزار و ۲۰ بیمار فشارخون بالا و دیابتی در استان بوشهر شناسایی شده‌اند/ کمک مالی ماهیانه به کودکانه دچار سوءتغذیه در استان بوشهر/ گزارش تصویری

29 آذر 1402
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: چهار هزار و ۲۰ بیمار فشارخون بالا و دیابتی در استان بوشهر شناسایی شده‌اند.

دکتر قاسم برجویی فرد در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: تاکنون به‌طور میانگین بالای ۶۰ درصد از جمعیت هدف این استان (افراد بالای ۱۸ سال و تمام زنان باردار) در پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا شرکت کرده‌اند.
وی تصریح کرد: ۴۵۵ هزار و ۶۶۸ نفر در استان بوشهر در پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا شرکت کرده‌اند که شمار افراد مشکوک دیابتی هزار و ۷۰۲ بیمار بوده است.
دکتر برجویی فرد اضافه کرد: استان بوشهر از استان‌های پیشتاز در این پایش بوده است به‌گونه‌ای که در بین ۵۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برخی از شهرستان‌های این استان در پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا، ۷۶ درصد مشارکت کرده‌اند.
دکتر برجویی فرد افزود: شهرستان‌های تنگستان، دشتستان و دشتی به ترتیب در رتبه‌های اول تا سوم در بیشترین تعداد افراد غربالگری شده در این پویش قرار دارند.
وی بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۴ نفر دارای فشارخون بالا در استان بوشهر تشخیص داده شده که ۷۳ نفر مشکوک به دیابت بودند و برای آزمایش‌های تکمیلی برای مرکزهای درمانی ارجاع شدند.
دکتر برجویی فرد ادامه داد: مهلت برگزاری این پویش ملی تا ۱۵ دی‌ماه است که از هم استانی‌ها انتظار داریم با توجه به اهمیت آن برای سلامتی افراد و اعمال نگاه پیشگیرانه سلامتی و بهداشتی در این طرح مشارکت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: کسانی که خودشان امکان فشارخون گیری دارند و قند خون آنان در ۶ ماه گذشته اندازه‌گیری شده می‌توانند به‌صورت غیرحضوری و با مراجعه به سایت OP.SALAMAT.GOV.IR اطلاعات خود را ثبت کنند.
اجرای برنامه سلامت خانواده ۵ شهر استان بوشهر
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر برنامه سلامت خانواده که قبلاً با نام پزشکی خانواده اجرا می‌شد در ۵ شهر استان بوشهر دست اجراست و پرونده الکترونیک و نسخه‌نویسی الکترونیک در دستور کار قرار گرفته است تا درمان افراد هدفمند شود.
وی ادامه داد: این طرح برای اولین بار در شهر برازجان آغاز شد و در حال حاضر با روند خوبی در حال انجام است و با توجه به اولویت‌هایی که وزارت خانه اعلام کرده، در حال اجرای طرح در شهرهای مختلف استان هستیم و امیدواریم تا پایان سال این طرح در بوشهر نیز اجرا شود.
دکتر برجویی فرد اظهار داشت: تحقق پوشش همگانی سلامت، ارتقای سطح سلامت جامعه و افزایش دسترسی عادلانه از جمله اهداف طرح سلامت خانواده است تا دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی برای همه افراد با کمترین هزینه محقق شود.
وی گفت: مزایای برنامه سلامت خانواده، ارائه خدمات مراقبتی مستمر، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی توسط پزشک عمومی و متخصص و کاهش هزینه‌های درمان و بستری در بیمارستان است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در ادامه، به «پویش بر مدار سلامت» اشاره کرد و گفت: پویش بر مدار سلامت، دیگر طرحی است که در استان بوشهر حال اجراست و از سال گذشته که آغاز شده چندین خانه بهداشت افتتاح شده و در هفته‌های آینده، نیز هر هفته یک مرکز بهداشتی افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: در شهرهای کوچک و روستاها، شورا و شهرداری و دهیاری در احداث مراکز بهداشتی درمانی کمک می‌کنند، اما متأسفانه در شهرهای بزرگ کم‌تر شاهد کمک مسئولین شهر برای احداث هستیم.
کمک مالی ماهیانه به کودکانه دچار سوءتغذیه در استان بوشهر می‌شود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در بخش دیگر سخنان خود گفت: متأسفانه در استان بوشهر، حدود ۲۵۰ کودک سوءتغذیه شدید و حدود هزار و ۲۰۰ کودک نیز سوءتغذیه دارند.
دکتر برجویی فرد اظهار داشت: در دولت سیزدهم با تعاملی که بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه برقرار شد، اسامی را به دولت داده‌ایم و تاکنون برای حدود ۶۵۰ نفر از این کودکان ماهیانه بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان به حساب خود شخص واریز می‌شود.
وی افزود: ممکن است کودکانی دچار سوءتغذیه باشند که تا به حال شناسایی نشده‌اند، این کودکان به ما معرفی شوند تا از سال آینده کمک‌های مالی به آن‌ها نیز انجام شود، همچنین در حال پیگیری برای تخصیص بودجه‌ای برای موارد درمانی و مصرف مکمل برای این کودکان هستیم.
رسانه‌ها یار دوازدهم حوزه سلامت هستند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تأکید بر اینکه رسانه‌ها یار دوازدهم حوزه سلامت هستند گفت: رسانه در ترغیب مردم در مشارکت در طرح‌های حوزه سلامت مانند پویش غربالگری سلامت همواره کمک یار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بوده‌اند.
خبرنگاران استان بوشهر به پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون با حضور در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پیوستند.
در این آیین، خبرنگاران بوشهری شرکت‌کننده در نشست خبری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، سلامت خود را از نظر قند خون و پرفشاری خون بررسی کردند.
 پویش ملی سلامت با شعار" آگاهی زودتر مراقبت مؤثرتر" از ۲۰ آبان ماه آغاز شده و تا ۱۵ دی‌ماه ادامه دارد.

انتهای پیام/ م.غ ۱۰۲۳


آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید


کلمات کلیدی:
شناسایی     نشست     اصحاب.رسانه     معاون.بهداشت     دکتر.قاسم.برجوئی‌فرد    

تاریخ بروز رسانی:   29 آذر 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >