اگر تب، کاهش وزن بدون دلیل، تعریق شبانه خیس یا سرفه مداوم دارید، به پزشک مراجعه کنید

3 بهمن 1402
کارشناس مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: اگر تب، کاهش وزن بدون دلیل، تعریق شبانه خیس یا سرفه مداوم دارید، به پزشک مراجعه کنید.

سحر رزمجو اضافه کرد: سل یک بیماری عفونی بالقوه جدی است که عمدتاً ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باکتری‌هایی که باعث سل می‌شوند از طریق قطرات کوچکی که از طریق سرفه و عطسه در هوا منتشر می‌شوند و از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه اگر تب، کاهش وزن بدون دلیل، تعریق شبانه خیس یا سرفه مداوم دارید، به پزشک مراجعه کنید، تصریح کرد: این علائم اغلب نشانه‌های سل هستند، اما می‌توانند ناشی از شرایط دیگر نیز باشند و در همین رابطه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کند، افرادی که در معرض خطر ابتلا به سل هستند از نظر عفونت نهفته سل غربالگری شوند.
رزمجو به افرادی که دارای بیماری سل هستند توصیه کرد: در خانه بمانید، در چند هفته اول درمان به محل کار یا مدرسه نروید یا در اتاقی با افراد دیگر نخوابید.
وی همچنین بیان کرد: چون‌که میکروب‌های سل در فضاهای بسته کوچک که هوا حرکت نمی‌کند راحت‌تر پخش می‌شود باید به‌طور مرتب اتاق‌ها تهویه شوند و اگر هوای بیرون خیلی سرد نیست، پنجره‌ها را باز کنید و از یک پنکه برای دمیدن هوای داخل خانه استفاده کنید.
رزمجو توصیه کرد: دهان خود را بپوشانید، هر زمان که می‌خندید، عطسه می‌کنید یا سرفه می‌کنید از دستمال‌کاغذی برای پوشاندن دهان خود استفاده کنید و دستمال کثیف را در یک کیسه قرار دهید، در آن را ببندید و دور بیندازید.
کارشناس مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان برای کاهش خطر انتقال بیماری سل به افراد دیگر توصیه کرد: ماسک بزنید زیرا استفاده از ماسک صورت هنگامی که در اطراف افراد دیگر در طول سه هفته اول درمان هستید؛ ممکن است به کاهش خطر انتقال کمک کند.
رزمجو با بیان اینکه هر کسی ممکن است به سل مبتلا شود گفت: برخی عوامل می‌توانند خطر ابتلا به سل را افزایش دهند، از جمله سیستم ایمنی ضعیف شده، در بیماران ایدزی (HIV / AIDS)، دیابت، بیماری کلیوی شدید، سرطان‌های خاص، درمان سرطان مانند شیمی‌درمانی، داروهایی برای جلوگیری از رد اعضای پیوندی، برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان آرتریت روماتوئید، بیماری کرون و پسوریازیس، سوءتغذیه یا وزن کم بدن.
وی تصریح کرد: افرادی که اعتیاد دارند و یا در پناهگاه‌های بی‌خانمان‌ها، بیمارستان‌های روان‌پزشکی یا خانه‌های سالمندان زندگی می‌کنند یا کار می‌کنند، به دلیل ازدحام بیش‌ازحد و تهویه ضعیف، همگی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سل هستند.
کارشناس مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: بیماریابی فعال سل از اول بهمن‌ماه در کمپ‌های ترک اعتیاد شهرستان دشتستان شروع‌شده و تا 30 بهمن‌ماه ادامه دارد
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
تب     سل     سحر.رزمجو     فرهنگ.سلامت     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   4 بهمن 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >