پریسا قاسمی عنوان داشت: اگر علائم هشداردهنده سرطان پستان سریعتر شناسایی و مراجعه به مراکز تشخیصی بهموقع انجام شود، میتوان تودههای پیش سرطانی را قبل از تبدیلشدن به سرطان، تشخیص داد و آن را بهآسانی کنترل و درمان کرد.
وی افزود: سرطان پستان از جمله شایعترین نوع بیماریهای زنان است که باعث خسارتهای فردی، خانوادگی و اجتماعی فراوانی میشود. سرطان پستان در صورت عدمتشخیص و عدم درمان بهموقع بدون استثناء فرد مبتلا را به کام مرگ خواهد کشاند.
مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم خاطرنشان ساخت: درحالیکه راههای سادهای برای تشخیص بهموقع و درمان زودهنگام سرطان پستان وجود دارد و همه بانوان میتوانند با فراگیری این نکات، به سلامتی و داشتن طول عمر طبیعی خود کمک زیادی نمایند.
وی ابراز داشت: بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی از هر ۸ تا ۱۰ زن، یک نفر در طول زندگی خود، مبتلا به سرطان پستان میشود. در کشور ما نیز بهطور متوسط، از هر ۱۰ تا ۱۵ زن، احتمال ابتلای یک زن به سرطان پستان وجود دارد اما سن بروز سرطان پستان در زنان ایران دست کم به یک دهه (۱۰ سال) کمتر از سن بروز آن در کشورهای توسعه یافته رسیده است، بهطوریکه میانگین سن تشخیص سرطان پستان در کشورهای غربی ۵۶ سال و در ایران ۴۵ سال است.
قاسمی بیان داشت: ایجاد توده سفت یا هر تغییر در شکل یا قوام پستان، توده پستان بزرگشونده ثابت یا سفت، تغییرات اگزمایی پوست، فرورفتگی نوک پستان، پوست پرتقالی، زخم پوست، ترشح یک طرفه از نوک پستان بهویژه ترشحات خونآلود و توده زیر بغل علائم هشداردهنده این سرطان هستند.
این مقام مسئول افزود: با توجه به اهمیت غربالگری سرطان پستان در بانوان، ماه اکتبر (۹ مهر تا ۹ آبان ماه) پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان نامگذاری شده است به همین منظور همه بانوان ۳۰ تا ۶۹ سال میتوانند جهت غربالگری سرطان پستان به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.