به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی، آسیه محمدی افزود: کمتحرکی از عوامل خطر مرگ ناشی از بیماریهای غیر واگیر (دیابت، فشارخون، سرطانها...) است به نحوی که افراد دارای فعالیت بدنی ناکافی ۲۰ تا ۳۰ درصد خطر مرگ بیشتری در مقایسه با افراد دارای فعالیت بدنی کافی دارند.
وی بیان کرد: کمتحرکی در کودکان و نوجوانان باعث افزایش چربی بدن، کاهش سلامت قلبی متابولیکی، کاهش تناسباندام، کاهش طول مدت خواب مطلوب میگردد.
محمدی در خصوص کمتحرکی در بزرگسالان عنوان کرد: کمتحرکی در بزرگسالان با افزایش مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و سرطان، افزایش بروز بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیابت نوع ۲ ارتباط دارد.
وی در تعریف فعالیت بدنی گفت: فعالیت بدنی شامل تمام حرکات در اوقات فراغت، جابجایی از یک مکان به مکان دیگر یا بخشی از شغل فرد است که فعالیتهای با شدت متوسط و هم شدید، سلامتی را افزایش میدهد.
کارشناس سلامت میانسالان و سالمندان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی اضافه کرد: فعالیتهای بدنی رایج عبارتاند از پیادهروی، دوچرخهسواری، ورزش حرفهای، تفریحات ورزشی است که پیادهروی با شدت متوسط حداقل ۳ تا ۵ روز در هفته (۱۵۰ دقیقه) آسانترین و در دسترس ترین فعالیت بدنی است.
محمدی تصریح کرد: فعالیت بدنی منظم در کودکان و نوجوانان باعث بهبود آمادگی جسمانی، بهبود سلامت قلب، سلامت استخوان، سلامت روان و همچنین در بزرگسالان و سالمندان باعث کاهش مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون، بروز دیابت نوع ۲، کاهش سقوط و بهبود سلامت روان، سلامت شناختی، خواب مطلوب میگردد.
وی در رابطه با فعالیت بدنی در مادران باردار گفت: فعالیت بدنی در مادران باردار و زنان پس از زایمان با کاهش خطر پره اکلامپسی، کاهش فشارخون و دیابت حاملگی، عوارض زمان زایمان، افسردگی پس از زایمان و عوارض نوزادی دارد.
محمدی در خصوص مدت و شدت فعالیت بدنی مطلوب و مؤثر گفت: فعالیت بدنی با شدت متوسط حداقل ۳ تا ۵ روز در هفته به مدت ۱۵۰ دقیقه و فعالیت بدنی شدید حداقل سه بار در هفته به مدت ۷۵ دقیقه توصیه میشود.
انتهای پیام/ ا.ح ۳۰۴۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید.