دکتر محمدرضا فریبرزی همچنین به درمان کودکان بالای 6 ماه که قادر به غذا خوردن هستند اشاره کرده و افزود: توصیه میشود در کودکان بالای 6 ماه علاوه بر شیر مادر، استفاده از قندهایی نظیر برنج، سیب زمینی و غلات استفاده شود و همچنین باید از مصرف قندهای ساده مانند آبمیوه های صنعتی و نوشابه ها به دلیل اینکه اسهال را تشدید میکنند پرهیز شود.
وی با بیان اینکه شایعترین روش انتقال اسهال روش دهانی مدفوعی است تصریح کرد: هنگامی که دفع مدفوع به روش بهداشتی صورت نگیرد، دست کودکان آلوده شده و باعث انتقال اسهال میشود که این امر در مهدکودک ها و مکانهایی که کودکان تجمع بیشتری دارند بسیار شایع است.
دکتر فریبرزی اظهار داشت: میتوان از آب های آلوده و مواد غذایی مانده و غیر بهداشتی به عنوان سایر عوامل ایجاد اسهال و استفراغ در کودکان نام برد.
با شستن دستها میتوان تا حد زیادی از انتقال اسهال و استفراغ پیشگیری کرد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: به طور معمول عواملی که باعث ایجاد اسهال و استفراغ در کودکان میشوند عمدتا از راه تماس بوده و اگر این تماس ها با شستن مداوم دست ها همراه باشد درصد بالایی از انتقال این بیماری پیشگیری میکند.
دکتر فریبزری افزود: لوازم شخصی کودک مبتلا به اسهال و استفراغ خصوصا لباسها باید به طور مستمر شستشو داده شده و در صورت امکان در معرض نور آفتاب قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اسهال همیشه مربوط به دستگاه گوارش نبوده و در برخی موارد به دنبال مسمومیت های غذایی، عفونت های ادراری، عفونت های ریوی، عفونت گوش میانی و سینوزیت، اسهال مشاهده میشود.
کم آبی در کودکان مبتلا به اسهال، بسیار شایع است
دکتر فریبزری گفت: کم آبی در کودکان مبتلا به اسهال، بسیار شایع است و مادر میتواند با مشاهده علایمی مانند عطش زیاد، بیحالی و ضعف، کم شدن ادرار، گود شدن زیر چشم، خشک شدن مخاط دهان و عدم وجود اشک در چشم آن را تشخیص دهد.
وی اظهار داشت: مصرف میوه هایی مانند سیب، موز و هویج به دلیل خاصیت قابض بودن برای کودکان مبتلا به اسهال توصیه میشود.
انتهای پیام/م.ف 1026