رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه در این همایش گفت: هرساله 1 تا 7 اردیبهشتماه را هفته سلامت با یک شعار جهانی مینامند که سال 95 با شعار (غلبه بر دیابت) نامگذاری شده کردهاند.
دکتر علی زکی زاده افزود: ما با دو مقوله بهداشت و درمان در حال خدمترسانی به مردم هستیم که مقوله بهداشت و پیشگیری، یعنی سعی ما بر این است تا بااطلاع رسانی و آموزش به مردم در بحث روش زندگی سالم و آموزشهای دیگر ابتلا به بیماریها را کاهش دهیم.
وی بیان کرد: متأسفانه مردم کمتر به بحث پیشگیری و بهداشت اهمیت میدهند یعنی تا زمانی که نعمت سلامتی را از دست ندادهاند بهسلامت خود توجهی ندارند.
وی تصریح کرد: بیماری دیابت یک بیماری خاموش و درعینحال ساده است، یعنی زمانی متوجه این بیماری میشویم که دیگر هیچ کاری نمیتوان کرد پس بهترین درمان برای این بیماری پیشگیری از آن است.
دکتر زکی زاده در ادامه گفت: زمانی که دچار بیماری دیابت میشویم باید پیشگیری ثانویه را در پیش بگیریم، یعنی با اصلاح الگوی زندگی و دارودرمانی و پیشگیری مستمر در مواقع لازم دقیق از عوارضی چون نارسایی کلیه و دیالیز، نابینایی جلوگیری کنیم.
این مقام مسئول افزود: طرح تحول بهداشت در تمام مراکز شهرستان گناوه در حال اجراست، درگذشته ارتباط ما با مردم بیشتر برای گروههای هدف مثل مادران باردار، کودکان و سالمندان بوده ولی با این طرح تکتک اعضای جامعه باید در ارتباط با ما باشند یعنی هر 2500 نفر در شهر یک مراقب سلامت خواهند داشت که در ارتباط مستقیم با مردم خواهد بود برای شناسایی عوامل خطر بیماری از مشکلات تغذیهای گرفته تا مشکلات اضطراب و روانی و خیلی از بیماریهایی که امکان دارد خانواده دچارش شوند.
دکتر زکی زاده ادامه داد: کلینیک دیابت و کلینیک قلب شهرستان در مرکز محمدتقی (ع) شهرستان فعال هستند و کسانی را که به درمانهای تخصصی نیاز دارند با پیگیریهای ویژه به پزشکان متخصص ارجاع خواهند داد.
فرماندار شهرستان گناوه نیز در این مراسم گفت: دولت تدبیر و امید در بخش بهداشت و درمان قدمهای محکمی برداشته که یکی از این اقدامات که تهیه دارو و ملزومات و کاهش پرداختی از جیب مردم است را در بیمارستانها شاهد هستیم و این دغدغه بعد از سالها حلشده است.
سید علی پاکنژاد افزود: در شهرستان شاهد خدماتدهی دو بیمارستان یعنی سوانح و سوختگی و دیگری بیمارستان امیر المومنین (ع) هستیم که اقدامات قابلتوجهی در بحث زیرساختها و زیباسازی و هتلینگ انجام دادهاند همچنین در بحث جذب پزشکان متخصص و خدماتدهی درمانگاه شبانهروزی مشکلاتی وجود داشت که با پیگیریهای دکتر زکی زاده و دکتر مرادی پور این مشکلات حلشدهاند.
در این همایش پیماننامه سفیران سلامت قرائت شد و همچنین متخصص بیماریهای داخلی خانم دکتر راستی در ارتباط با خود مراقبتی و پیشگیری و کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان خانم حسنزاده توصیههای غذایی ضروری جهت بیماران دیابتی را ارائه نمودند.
قرائت پیماننامه سفیران سلامت خانوار شهرستان توسط یکی از سفیران، اجرای موسیقی و مسابقه با اهدای جوایز به شرکتکنندگان از دیگر برنامههای این همایش بود.
انتهای پیام/ م.ن 3080