دکتر سمیرا یزدانینژاد با اشاره به اینکه اولین علت گرایش افراد به مواد مخدر شرایط خلقی زمینهای آنان است افزود: افرادی که دارای بیماریهای جسمی و روحی بوده و در پی آن دچار استرس، اضطراب و افسردگی میشوند بیشترین گروه در معرض خطر ابتلا به مواد مخدر هستند.
وی افزود: ارزان بودن، در دسترس بودن، بیشفعال بودن و وجود درجهای از نافرمانی در افراد از سایر عوامل گرایش به مواد مخدر محسوب میشود.
این روانپزشک خاطرنشان کرد: اعتیاد نوعی بیماری مغزی مزمن، پیشرونده و عودکننده است که باوجود پیامدهای ناگوار، فرد به تداوم مصرف گرایش داشته و ازآنجاییکه مواد مخدر دارای ترکیبات شیمیایی هستند مصرف آنها باعث دگرگونی در سطح هوشیاری و عملکرد مغزی میشود.
دکتر یزدانینژاد گفت: ویژگیهای اعتیاد شامل استفاده مداوم فرد است بهگونهای که در زندگی روزانه وی اختلال ایجاد کرده و باعث افت عملکرد او شود همچنین ناکامی در ترک چندباره و نیز گذشتن از فعالیتهای روزانه برای تهیه مواد مخدر از دیگر ویژگیهای اعتیاد به این ماده است.
وی تصریح کرد: اعتیاد انواع مختلفی دارد که اعتیاد به خریدهای غیرمتعارف، اعتیاد به برقراری روابط جنسی، اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به بازیهای کامپیوتری، اعتیاد به تلفن همراه و فضای مجازی ازجمله این موارد است.
روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: مواد مخدر به چند گروه تقسیمشده که گروه اول مانند شیشه و کوکایین مواد محرکی هستند که باعث افزایش انرژی فرد، بالا رفتن فشارخون و افزایش درجه حرارت بدن میشوند.
وی افزود: گروه دوم موادی مانند تریاک، مورفین و هرویین هستند که باعث رخوت و خوابآلودگی، کاهش فشارخون و درجه حرارت بدن و کاهنده عملکرد سیستم عصبی هستند.
دکتر یزدانینژاد گفت: مواد مخدر استنشاقی مانند چسب، توهمزاها مانند LSD، لورازپام، دیازپام، انواع الکل، نیکوتینها یا سیگار و نیز آستروئیدهایی که در باشگاههای ورزشی استفاده میشوند از دیگر انواع مواد مخدر است.
داروهای ضدافسردگی هیچگونه وابستگی ایجاد نمیکنند
روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هیچیک از داروهای ضدافسردگی وابستگی در فرد ایجاد نکرده بلکه اضطراب و افسردگی زمینهای میتواند یکی از عوامل گرایش فرد به اعتیاد بوده و زمینه برای تداوم مصرف در این افراد وجود دارد.
دکتر یزدانینژاد افزود: افرادی که دارای اختلالات اضطرابی و افسردگی هستند، افرادی که بهطور ذاتی علاقه زیادی به تجربه چیزهای جدید دارند و افرادی که واکنشهای احساسی شدیدی نسبت به اتفاقات پیرامون خوددارند از ریسک برگ خریدهای گرایش به سمت مواد مخدر برخوردار هستند.
وی در پایان تصریح کرد: مواد مخدر به سبب تغییرات بیولوژیکی که در بدن افراد ایجاد میکند مصرف حتی یکبار آن نیز توصیه نمیشود و افراد باید بدانند با اولین مصرف، تأثیرات روانی که بر روی سیستم مغزی آنان ایجاد میشود زمینه را برای استعمال مجدد آنان فراهم میکند.
انتهای پیام/م.ف 1026
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation