چه کنیم به پوکی استخوان دچار نشویم؟

26 مهر 1401
پزشک مرکز خدمات جامع سلامت شهری عسلویه گفت: کلمه استخوان محکم بودن را به یادمان می‌آورد و ماده اصلی شکل‌گیری استخوان کلسیم است که جذب آن قبل از تولد آغاز و تا 30 سالگی ادامه دارد.

دکتر حانیه مؤذنی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه به مناسبت 20 اکتبر روز جهانی پوکی استخوان گفت: 30 سالگی زمان رسیدن استخوان‌ها به بالاترین استحکام خود است.
وی اضافه کرد: انجام تمرینات بدنی منظم، مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم بخصوص و لبنیات کم‌چرب می‌تواند به پیشگیری یا جلوگیری از پیشرفت پوکی استخوان کمک نماید.
 دکتر مؤذنی مادران با زایمان زیاد و بافاصله کمتر از 3 سال را در معرض ابتلا به پوکی استخوان دانست و اذعان داشت: مصرف خودسرانه و غیرضروری داروهای کاهنده اسید معده بدون تجویز پزشک، استعمال دخانیات و مصرف الکل در هر سنی می‌تواند منجر به پوکی استخوان شود.
وی پوکی استخوان را بیماری خاموش اعلام و تصریح کرد: کم شدن کلسیم استخوان‌ها و شکننده شدنشان به معنی پوکی استخوان است و دلیل بیماری خاموش نامیدن آن عدم اطلاع فرد از ابتلا به پوکی استخوان است که در اثر حادثه‌ای که منجر به شکستی یا آسیب به استخوان‌ها گردد، فرد متوجه بیماری خود می‌شود.
پزشک مرکز خدمات جامع سلامت عسلویه گفت: بنا به تشخیص و یا دستور پزشک،استفاده از ویتامین D با افزایش جذب کلسیم می‌تواند از پوکی استخوان جلوگیری نماید.
دکتر مؤذنی در خصوص علائم و نشانه‌های ابتلا به پوکی استخوان گفت: کمردرد ناشی از شکستگی یا خوابیدن مهره‌ها روی‌هم، کاهش قد به‌مرورزمان، خمیده شدن قامت فرد و شکنندگی راحت استخوان‌ها علائم ابتلا به پوکی استخوان است.

انتهای پیام/ م.ک-3090

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 




تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.