کودکان، سالمندان و زنان باردار مستعد بیشترین ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا هستند

30 دی 1402
رئیس گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: کودکان، سالمندان و زنان باردار مستعد بیشترین ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا هستند.

سیده فاطمه حسینی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان اضافه کرد: آلودگی هوا در حال حاضر نه‌تنها به‌عنوان یک موضوع زیست‌محیطی، بلکه به‌عنوان چهارمین علت مرگ‌های زودرس شناخته می‌شود.
وی بیان کرد: کیفیت پایین هوا می‌تواند چشم‌ها، بینی و گلو را تحریک کند، باعث تنگی نفس، تشدید آسم و سایر بیماری‌های تنفسی شود و بر سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد و در مدت طولانی می‌تواند مشکلات جدی‌تری ایجاد کند.
حسینی بابیان اینکه، کودکان، سالمندان و زنان باردار مستعد بیشترین ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا هستند، تصریح کرد: دراین‌بین افراد دارای بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی و آسم نیز بسیار آسیب‌پذیر هستند و در واقع ژنتیک فرد، بیماری‌های زمینه‌ای و تغذیه نیز بر حساسیت فرد به آلودگی هوا تأثیرگذار است.
حسینی گفت: سوزش چشم، تحریک ریه و گلو، افزایش تولید خلط در بینی و گلو، سرفه، مشکل در تنفس از علایم مواجهه با آلودگی هوا می‌باشند و اگر بیماری قلبی دارید، استنشاق ذرات می‌تواند باعث مشکلات جدی مانند حمله قلبی شود.
وی تأکید کرد: در شرایط آلودگی هوا برای افرادی که ضرورتی برای خروج از منزل ندارند ماندن در خانه بهترین راهکار جهت جلوگیری از عوارض مخرب آلودگی هوا است و لازم است در این شرایط درب و پنجره‌ها را ببندید و در صورت داشتن تهویه مطبوع آن را در حالت باز چرخش re-circulate قرار دهید.
رئیس گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: اساس ورزش کردن حفظ تندرستی و سلامت جسم است اما در روزهای آلوده این موضوع شکل دیگری به خود می‌گیرد و در روزهای آلوده ضروری است نرمش و ورزش را در منزل یا باشگاه‌های ورزشی مسقف دارای سیستم تهویه انجام دهید و مدت‌زمان فعالیت‌های ورزشی را کاهش دهید.
حسینی اظهار کرد: بعد از شیوع بیماری کووید ۱۹ استفاده از ماسک تقریباً به یک امر ضروری تبدیل شد و این موضوع در مورد آلودگی هوا حتی بیشتر از دوران همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ دارای اهمیت است با این تفاوت که ماسک‌های جراحی و یا سه لایه معمولی در آلودگی هوا تأثیر کمتری دارند.
وی تأکید کرد: ماسک‌های مناسب در این شرایط شامل انواع ماسک N95، KN95 و FFP2 هستند که می‌توانند با استفاده از استانداردهای شناخته‌شده بین‌المللی تا ۹۵ درصد ذرات معلق زیر 2.5 میکرون را فیلتر کند و لازم به ذکر است این ماسک‌ها در دو نوع بدون دریچه سوپاپ و دریچه دار تولید می‌شوند
رئیس گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: افرادی که مشکوک به بیماری کووید ۱۹ هستند حتماً از نوع بدون دریچه آن استفاده کنند و افراد دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی و زنان باردار قبل از استفاده از این ماسک‌ها با پزشک خود مشورت کنند.
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 




تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.